Foto:- / Shutterstock Editorial / Profimedia; :allison dinner / AFP / Profimedia

Nakon masakra u osnovnoj školi u Juvaldeu u Teksasu, kada je napadač Salvador Ramos ubio 19 dece i dvoje odraslih, oglasila se i njegova porodica.

Njegov deda, otkrio je da porodica nije znala da je on ilegalno kupio oružje prošle nedelje i opisali su ga kao tihog tinejdžera koji je većinu vremena provodio sam u svojoj sobi. Motiv za krvavi pir u školi i dalje nije jasan.

Prvo je kod kuće pucao u glavu svojoj baki, a zatim joj je ukrao auto i odvezao se do škole. Upao je u učionicu i počeo da puca na učenike.

Ramos je 16. maja napunio 18 godina i ubrzo je kupio i dva komada oružja i više od tri stotine metaka municije. Njegova baka Selija Martinez (66), odvela ga je na večeru da proslave njegov rođendan. U sredu ujutro, njen suprug Ronaldo Rejes (74) rekao je za ABC njuz da niko od njih nije znao da je njihov unuk kupio oružje.

„Nisam znao da ima oružje. Da sam znao, prijavio bih to“, rekao je Ronaldo, koji je ranije osuđivan za krivično delo i ne sme da bude kući u kojoj se nalazi oružje. Ramos je otišao da živi kod bake i deke nakon što se posvađao sa majkom, koja je otkazala internet u njihovoj kući.

Ramosova baka je preživela upucavanje u glavu, a trenutno se nalazi u bolnici. Njegov deda je otkrio da je tinejdžer bio tih i da bi ponekad išao sa njim na posao.

„Ponekad bih ga poveo na posao sa sobom. Ne stalno, ali ponekad. Prošle godine nije išao u školu. Nije diplomirao. Pokušali smo da mu kažemo, ali deca misle da razumeju sve. Bio je veoma tih, nije mnogo pričao“, rekao je Ronaldo.

Ronaldo nije bio kod kuće kad mu je žena upucana. Komšija mu je javio šta se desilo, ali dok je došao, Ramos je već pobegao bakinim automibilom.

Ramosova majka, Adriana Rejes, rekla je da je da njen sin nije bio nasilna osoba. Istakla je da je iznenađena što je Ramos otvorio vatru u pohodu na osnovnu školu. Priznala je da je njen sin bio usamljenik i nije imao mnogo prijatelja. Ona tvrdi da sa sinom nije bila u lošim odnosima.

„Molim se za porodice žrtava, molim se za tu nevinu decu. Oni nisu imali udela u ovome“, rekla je.

Ona je za medije govorila iz bolnice u kojoj se njena majka oporavlja od rana koje joj je unuk naneo.

Istakla je da je poslednji put razgovaraa sa sinom prošlog ponedeljka, na njegov rođendan: „Imala sam čestitku i plišanu igračku Snupi da mu dam“.

Takođe tvrdi da nije znala da je Ramos upucao njenu majku, ali je dodala da će se ona i njena sestra brinuti o njoj.

O Ramosu se oglasio i dečko njegove majka Manuel Alvarez (62). On je istekao da je mladić često boravio u svojoj sobi i da je udarao vreću za boks.

„Nije imao mnogo prijatelja. Povremeno bi mu dolazio neki prijatelj, ali primetio sam da sam poslednji put video tog prijatelja pre šest meseci“, rekao je on.

Alvarez dodaje da je šokiran što je Ramos ubio 19 dece u osnovnoj školi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nikada nisam očekivao da će uraditi ono što je uradio. Većinu vremena je tih i držao se za sebe. Imao sam samo nekoliko razgovora sa njim“, rekao je Alvarez.

Rekao je da je soba u kojoj je boravio Ramos bila skromna, da je imala krevet, televizor i vreću za boks u koju je voleo da udara. Istakao je da se Ramos posvađao sa majkom oko interneta pre dva meseca.

Poslednji put kada je Alvarez video Ramosa bilo je pre nedelju dana, kada je svratio do njegove kuće da uzme picu.

„Bio je u dobrim odnosima sa svojom majkom koliko ja znam“, rekao je. Alvarez nije bio siguran u kakvom je odnosu Ramos bio sa svojim biološkim ocem, koji živi u tom području.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Teksasu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare