Ramzan Kadirov Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je da sumnjiči šefa Čečenije Ramzana Kadirova i dvojicu njegovih podređenih za ratne zločine.

„Služba bezbednosti Ukrajine prikupila je bezuslovne dokaze o ratnim zločinima od: Ramzana Kadirova, šefa Čečenske Republike Rusije, Danila Martinova i Huseina Mežidova“, saopštila je pres služba SBU.

Kako je navedeno, Kadirov je u februaru-martu ove godine „vodio razvoj i planiranje pojedinačnih vojnih operacija i jedinica, izdavao naređenja i slušao izveštaje njihovih rukovodilaca“.

Kao odgovor na ove optužbe, šef Čečenske republike je zatražio od SBU „da odredi mesto gde će se pojaviti“, prenose RIA novosti.

„Rado ćemo doći i otkriti ko je kriminalac, ko ubica, ko terorista“, rekao je on na svom Telegram kanalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kadirov je dodao da je „učestvovao, učestvuje i da će nastaviti da učestvuje u specijalnoj operaciji“, a takođe je napomenuo da bi da je zauzeo Kijev, Zelenski i njemu slični bi već bili u podrumu na ispitivanjima“.

Danil Martinov sada obavlja funkciju savetnika šefa ruskog Ministarstva za vanredne situacije, pre toga je bio pomoćnik šefa Čečenije i služio je u republičkom odeljenju Ruske garde.

Kadirov je u martu nazvao Huseina Mežidova komandantom čečenskog bataljona „Jug”, uključenog u vojnu operaciju u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare