Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni pristao je da postane ambasador u Velikoj Britaniji, rekao je ukrajinski poslanik Jevgenij Ševčenko u intervjuu sa direktorom Ukrajinskog instituta za globalne strategije Vadimom Karaševom, objavljenom na Jutjub kanalu.

„Želim da kažem da je, prema mojim informacijama, Zalužni pristao na mesto ambasadora u Velikoj Britaniji. Najverovatnije će ići tamo, a znamo da su ljudi koji su poslani kao ambasadori u političkoj penziji. Zato ću razočarati one koji su ovde navijači Zalužnog“, rekao je on.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ševčenko je pojasnio da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine mogao biti zvanično smenjen 8. februara. Poslanik je dodao da ako Zalužni ode u Veliku Britaniju, onda „više neće biti političar“. Štaviše, ako ostane u Ukrajini i započne političku karijeru, onda ima šanse za uspeh, „i to ne male, već velike“.

Poslednjih dana u ukrajinskim i zapadnim medijima se naširoko raspravlja o glasinama o mogućoj ostavci Zalužnog. Konkretno, rečeno je da je na sastanku 29. januara Zelenski ponudio glavnokomandujućem mesto savetnika. Iako je, kako je pisao časopis „The Economist“, Zalužnom ponuđeno i mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, on je to odbio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar