Napad na Rostov Foto: X

Ukrajinski dronovi napadaju sve dublje u Rusiji. Napali su grad Kotelnič u ruskoj oblasti Kirov, a pogođeno je i naftno skladište u Rostovu.

Prema njegovim rečima guvernera Kirova, ruska protivvazdušna odbrana oborila je dva drona dok su tri „pala“ i izazvala požar u blizini naftnog postrojenja Zenit.

Bespilotne letelice su gađale rezervoar sa naftnim derivatima, tvrdi guverner.

Nema prijavljenih žrtava ili štete. Sokolov je rekao da je situacija „pod kontrolom“.

Kotelnič se nalazi na nekih 1.500 kilometara od ukrajinske granice. Ovo je prvi izveštaj o napadu dronom na rusku oblast Kirov od početka invazije Rusije na Ukrajinu.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, protivvazdušna odbrana je tokom noći oborila i osam dronova iznad Voronješke oblasti i četiri iznad Rostovske oblasti.

Ukrajinska vojska nije zvanično komentarisala ove izveštaje, koji se ne mogu nezavisno proveriti.

Napadnut i Rostov, gori skladište nafte

Ranije je kanal Baza Telegram, koji je blizak ruskim bezbednosnim službama, saopštio da tri cisterne gore u skladištu nafte Kamenski nakon što su dva drona pala na tu oblast.

„Nema žrtava“, rekao je guverner Rostova Vasilij Golubev u aplikaciji za razmenu poruka Telegram o napadu u okrugu Kamenski. „Vatrogasci gase požar“.

Video snimci objavljeni na ruskim društvenim mrežama pokazuju nešto što je izgledalo kao veliki tenkovi koji gore noću. Rojters je uspeo da identifikuje jedan od video snimaka koji je snimljen u okrugu Kamenski u Rostovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare