Ukrajina
Ukrajina Foto:REUTERS/Antonio Bronic

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u treći dan. Ukrajinska vojska tvrdi da je do sada poginulo čak 3.500 ruskih vojnika, objavljeno je na njihovoj Fejsbuk stranici.

Ukrajinska vosjka tvrdi i da je do sad zarobila skoro 200 vojnika. Dodaju da je Rusija izgubila 14 aviona, 8 helikoptera i 102 teka, prenosi BBC.

Rusija do sada nije priznala da ima žrtava među njenim vojnicima.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, u toku je treći je dan ruske invazije na Ukrajinu, fokus je na borbama u Kijevu. Ruske snage ušle su juče u predgrađe grada, gde se čuje pucnjava i odjekuju eksplozije.

Ukrajinski predsednik Zelenski objavio je jutros snimak iz centra Kijeva. Istakao je da je i dalje u Kijevu i da neće položiti oružje, već će braniti svoju zemlju. Jutros je stigla informacija da je Zelenski odbio ponudu Vašingtona da ga evakuišu iz Ukrajine, ali da je to odbio.

Putin pozvao je juče ukrajinsku vojsku da svrgne svoje vođstvo, koje je nazvao „bandom narkomana i neonacista“. NATO je najavio da će rasporediti dodatne trupe u zemlje istočne Evrope. EU je juče uvela sankcije Vladimiru Putinu i Sergeju Lavrovu, a novi paket snakcija uvele su i SAD i Velika Britanija.

BONUS VIDEO: Radio komunikacija Ruske vojske sa braniocima Zmijskog ostrva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare