Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto:Handout / AFP / Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski večeras je poručio u dramatičnom obraćanju da će ova noć biti najteža do sada. Kijevom bez prestanka večeras odjekuju sirene za vazdušnu uzbunu a na grad padaju projektili.

„Neprijatelj će snažno napasti, mi moramo da se odupremo. Noć će biti jako teška, biće teža od dana, ali dočekaćemo izlazak sunca. Mnogi gradovi naše države su na udaru, naši momci i devojke u Donbasu, gradovi na jugu, posebno Kijev. Ne smemo da izgubimo glavni grad“, poručio je.

Sada se odlučuje o sudbini Ukrajine, rekao je Zelenski.

Dodao je da nema nameru da ode već će ostati u zgradi vlade s ostalima. „Moja porodica je takođe u Ukrajini“, rekao je pozivajući građane da poštuju policijski čas.

Predsednik Zelenski je objavio da je od početka ruske invazije poginulo najmanje 137 ljudi.

Kijevom bez prestanka večeras odjekuju sirene za vazdušnu uzbunu a na grad padaju projektili.

Ranije je portparol predsednika Ukrajine izjavio da je Kijev spreman da razgovara o primirju i uspostavi mira.

„Moram da demantujem tvrdnje da smo odbili razgovore. Ukrajina je spremna da razgovara o okončanju borbi i uspostavi mira. To je naš nepromenjen stav. Pristali smo na ponudu ruskog predsednika. U ovom trenutku, sukobljene strane dogovaraju mesto i vreme održavanja pregovaračkog procesa. Čim pre počnu razgovori, to će biti veće šanse da se život vrati u normalu“, rekao je Sergijij Nikiforov.

Ranije je Stejt Department izrazio sumnju da Rusija želi diplomatski put, poručivši da Putin mora prvi zaustaviti napredovanje vojske i vratiti se na početne položaje.

BONUS VIDEO: Stanovnik Kijeva o raketnom napadu ruske vojske

Sva dešavanja pratite iz minuta u minut u našem lajv blogu Nova.rs.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar