Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto:BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll

"Najave ujedinjenja opozicionih blokova iz Republike Srpske i Federacije BiH, kako bi sa vlasti smenile Savez nezavisnih socijaldemokrata, Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, ne predstavljaju opuziciju, već pamet stranaca", izjavio je danas predsednik SNSD Milorad Dodik.

Pročitajte još:

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da uvek kada bi se pojavio neki problem izmedu Sarajeva i Banjaluke, opozicija u Srpskoj bila je na strani Sarajeva.

On je dodao da, o naklonosti Sarajevu opozicije u Srpskoj, govori niz egzaktnih primera u poslednjih godinu, dve.

Dodik je rekao da SNSD „nema ništa sa SDA“, ali da sa HDZ-om BiH ima partnerske odnose i istakao da se stranka koju vodi nikada nije ujedinila s jednima ili drugima.

„To što opozicija iz Srpske pokušava da napravi sa opozicijom u FBiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto neka izvole“, rekao je Dodik.

On je ponovio da SNSD nije nikakvu predizbornu i postizbornu koaliciju pravio sa SDA i HDZ.

„Mi smo kao pobednici u Srpskoj uzeli ono što nam pripada u pogledu predstavljanja Srpske i nikada nismo imali istinsku želju, ni nameru da to radimo sa SDA. Oni su naprosto tamo u FBiH pobednici. Mi nismo ti koji će birati između toga ko je tamo bolji ili lošiji. Onaj koga tamo izabere narod biće u strukturama vlasti i to bi trebalo da bude normalno“, naveo je Dodik.

On je rekao da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Srpskoj počele još kada je Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke (SDS) držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i poručio da mu je, kako tvrdi Dodik, drago što pripada probošnjackoj opoziciji.

„Odatle treba videti korene svega toga, ali to nije njihova opoziciona, već pamet stranaca američke ili britanske ambasade. Nema ko drugi“, zaključio je Dodik.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare