Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović ocenio je danas da je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uvredio Željka Komšića tokom onlajn sastanka članova Predsedništva BiH sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

Džaferović je rekao da se dogodio incident tokom sastanka, koji je, kako je ranije naveo Dodik, Komšić napustio nakon što je Dodik rekao da je Komšić član Predsedništva BiH kojeg ostali predstavnici hrvatskog naroda ne smatraju legitimnim.

„Dogodio se taj incident, možemo slobodno kazati incident, kada je gospodin Dodik uvredio gospodina Komšića“, rekao je Džaferović za Televiziju Nova BH.

POGLEDAJTE JOŠ:

Džaferović je Dodiku poručio da ne može da sudi o legalitetu i legitimitetu mandata Komšića, niti bilo kojeg drugog člana Predsedništva.

„Niti mi možemo suditi kada je on u pitanju. Postoji Ustav, postoji zakon, gospodin Komšić je izabran na osnovu Ustava BiH i Izbornog zakona BiH, a ta dva akta pokrivaju i ono što mi zovemo legalitetom i legitimitetom“,rekao je Džaferović.

Dodik je juče rekao da je Komšić napustio sastanak sa Boreljom, nakon što je on rekao da, „ako je Kosovo nezavisno, zašto onda ne može Republika Srpska da bude nezavisna i po kom principu“.

„Ovakav stav izazvao je reakciju druga dva člana Predsedništva, a Željko Komšić je napustio sastanak nakon moje tvrdnje da je nezgodno da Predsedništvo bude to koje će voditi te progovore jer imamo Komšića koga ostali predstavnici hrvatskog naroda ne smatraju legitimnim“, kazao je Dodik.

Iz kabineta člana Predsedništva BiH Željka Komšića nisu želeli da komentarišu ovaj incident.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)