Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarišući napuštanje sastanka sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom kazao je da je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik - primitivac.

„Nažalost, ima dosta primitivizma i u Predsedništvu na funkciji predsedavajućeg Predsedništva. Ali to nije ništa novo, znamo da je primitivac. On negira genocid, negira državu gde je predsedavajući Predsedništva, govori o mirnom razlazu, vređa ljude na ličnoj osnovi itd. Nekada je jedini način da se tom njegovom primitivizmu oduprete da vi ne upadnete u taj primitivizam“, rekao je Komšić na Federalnoj televiziji.

On je kazao da se takve teze iznose pred čelnim ljudima , a li neke zemlje ili organizacijama, kakva je EU.

„Pri tome iznosite to na primitivan način, bahat, lažete, petljate… I uvek je dilema kako se postaviti prema tome. Ako mu odgovorite, rizikujete da pred strancima izazovete svađu što je onda tek neprijatno i bruka je ne samo Dodikova već celog Predsedništva“, dodao je.

Kaže da je to bila manje poruka Dodiku, a više stranim sagovornicima.

„Oni ne reaguju na neke stvari, jednostavno ne reaguju na stvari koje se tiču ove države, a tek tako prelaze preko teza koje se tiču rušenja ove države. Ja ne bih mogao tako da sam na njihovom mestu, reagovao bih. Zna se kakva je diplomatska praksa I običaji, a na kraju krajeva lepo ponašanje. Ako naši međunarodni prijatelji hoće da slušaju takvog Dodika, eto im ga, neka ga slušaju“, poručio je.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare