Leteći tanjir, NLO, UFO, vanzemaljci
Foto: Shutterstock

Krajem ovog meseca svi podaci o viđenjima NLO-a trebalo bu da postanu dostupni američkom Kongresu. Mnogi smatraju da će se ovim razotkriti "dugo skrivana činjenica da nas vanzemaljci potajno prate ili čak otimaju za potrebe svojih eksperimenata".

Pročitajte još:

Među američkim ufolozima i teoretičarima zavera ovaj se trenutak popularno naziva Disklosure (razotkrivanje, obelodanjivanje ili priznanje), a najavljuje se već decenijama. Budući da poslednjih nekoliko meseci u javnost izlazi sve više snimkaka NLO-a, te je čak i Pentagon priznao autentičnost više njih, uzbuđenje u ufološkoj subkulturi raste.

Ovi videi su izazvali ogromnu pažnju javnosti, te je Kongres podneo zahtev radnoj grupi da analizira te snimke i do karaja meseca podnese izveštaj o NLO-ima. Ufolozi ovo tumače kao pripremu javnosti za dan Disklosur.

Važno je napomenuti da se u ovome slučaju ne radi o odredbi, odnosno zakonu, već o zahtevu za objavom izveštaja, te nije ista ni obvezujuća snaga, tako da se može dogoditi da on ipak ne bude dostupan u navedenom roku.

Sve više vojnika svedoči

Poslednjih meseci sve više pilota i drugih vojnika izlazi u javnost s podacima o neobičnim viđenjima NLO-a koja su doživeli u toku svoje karijere.

Leteći tanjir, NLO, UFO, vanzemaljci
Foto: Shutterstock

Tako je, primera radi, bivši poručnik mornarice Rajan Grejvs nedavno u intervjuu za CBS Njuz rekao kako je tokom dve godine, počevši od 2015., video čudne leteće objekte u zračnom prostoru iznad Virginia Biča.

Posebno je zanimljivo to da se nije radilo o izdvojenim slučajevima. Naime, ispričao je kako se u te dve godine gotovo svakodnevno susretao s njima.

„Iskreno sam zabrinut. Probajte da me razumete, ako su to bili avioni iz neke druge dimenzije, to je onda ozbiljan problem“, rekao je Grejvs.

„Ali budući da ti objekti izgledaju malo drugačije, to da smo ih videli guramo pod tepih. Ne želimo da se suočimo sa činjenicom da su oni tamo gore i da nas svakoga dana posmatraju“, dodao je.

NLO, leteći tanjir, vanzemaljci
Foto: Shutterstock

Nekadašnji čelnik Pentagona: Manipulišu mnjenjem

Ipak, postoje i oni koji smatraju da se „vanzimaljcima“ poklanja previše pažnje, te tako i Luis Elizono, koji se nekada nalazio na čelu Pentagonovog programa za naprednu identifikaciju pretnji u vazdušnom saobraćaju. Danas ova institucija pokušava da ga prikaže kao neuračinjivog, jer kako kaže, želi da svetu otkrije njene zlonamerne aktivnosti. Optužba ovog uzbunjivača koja je privukla najviše pažnje jeste ta da Pentagon pojavama naobjašnjivih objekata u vazdušnim prostorima, verovatno NLO, daje preveliki značaj i obmanjuje mnjenje da bi oni mogli da ozbiljno ugroze ljudsku vrstu.

On u izveštaju koji je napisao navodi kako njegova agencija protiv njega vodi kampanju dezinformacijama.

Zbog toga je podneo žalbu generalnom inspektoru odseka za odbranu tvrdeći da su u agenciji postojale zlonamerne aktivnosti, neprofesionalno ponašanje i drugi prekršaji.

Navodi i da je jedan visoki zvaničnik otišao toliko daleko i pretio da će ljudima reći kako je on lud, što bi potencijalno moglo da ugrozi njegovu bezbednosnt.

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare