Vašington, Pentagon
Foto: TANJUG/AP Photo/Charles Dharapak

Pentagon danas nije želelo da komentariše medijske izveštaje o saznanjima američke vlade o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima koje je u januaru zatražio Kongres.

POGLEDAJTE JOŠ:

Portparolka američke vojske nije želela da komentariše pisanje jučerasnje navode “Njujork tajmsa“ u vezi sa izveštajem, uz podsećanje da će direktori Nacionalnih obaveštajnih službi (DNI) podneti izveštaj Kongresu, a iz Bele kuće je saopšteno da takav izveštaj još nije završen.

U izveštaju američke vlade o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima ili UAP, javnosti poznatijim kao neidentifikovani leteći objekti ili NLO, koji bi trebalo da bude uskoro objavljen, nisu pronađeni dokazi o vanzemaljskim aktivnostima, ali ih on i ne isključuje, saopštili su zvaničnici američkim medijima.

Dvoje neimenovanih zvaničnika, upoznatih sa izveštajem koji će kasnije ovog meseca biti podnet američkom Kongresu, rekli su agenciji pod uslovom da ostanu anonimni da američka vlada ne može da pruži definitivno objašnjenje fenomena koje su zapazili vojni piloti.

U izveštaju, čije je detalje u četvratak objavio “Njujork tajms“, se ne isključuje da su piloti možda videli novu tehnologiju koju su razvile druge zemlje, a jedan od zvaničnika je rekao da nema indikacija da su neobjašnjivi fenomeni proizvod tajnih američkih programa.

Kongres je u decembru zatražio od direktora Nacionalnih obaveštajnih službi (DNI) da podnese izveštaj o saznanjima američke vlade o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima ili UAP.

U izradi izveštaja učestvovali su i zvaničnici radne grupe Pentagona za UAP, koja je formirana prošle godine.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar