Ubijeni Ivo Pukanić, Foto: Profimedia.rs

Amir Mafalani, koji je na izdržavanju zatvorske kazne zbog ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, dobio je presudu Evropskog suda za ljudska prava zbog povreda zadobijenih dok ga je pravosudna policija u "marici" vraćala sa suđenja u Remetinec.

Evropski sud je odredio da mu Hrvatska isplati oko 6.000 evra odštete, zbog zadobijenih povreda. Mafalani je osuđen na 16 godina zatvora, a hrvatski portal piše da ovo nije prvu put da je dobio odštetu. Prvi put je dobio 20.000 evra jer ga je policija pretukla.

POGLEDAJTE JOŠ:

Njegov advokat Lidija Horvat kaže da se Mafalani žalio Evropskom sudu za ljudska prava jer su ga pravosudni policajci vozili kao da je krompir.

Horvat je za hrvatski RTL Danas kazala da se njen branjenik prilikom prevoza, usled kočenja policijskog vozila, koje je udarilo u drugo policijsko vozilo, prevrnuo i zadobio povrede glave, pri čemu se prevrtao po samom vozilu.

Iz Sindikata policije čude se navodima Mafalanija. Kažu da samo u Remetincu bude 30-ak odvođenja na dan i da povrede nisu česte.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar