Foto: AFP / AFP / Profimedia

U novom broju Nacional piše kako poseduje snimak telefonskog razgovora u kome Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno otkriva da je u ubistvo Ive Pukanića umešan crnogorski predsednik Milo Đukanović.

Snimljeni razgovor, piše Nacional, vođen je u sasvim drugom kontekstu, a u njemu Joca Amsterdam navodno konstatuje da je mogao biti slobodan čovek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsednika u ovoj priči i objašnjava zašto do sada nije prokazao Mila Đukanovića.

Pročitajte još:

Snimak je prvo dospeo do policije u Bosni i Hercegovini, a potom i u Hrvatskoj pa je osoba koja je razgovor snimila Jocića prijavila zbog pretnji.

Nepoznati naručioci ubistva

Pre nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti Ive Pukanića i Nike Franjića. Oni su stradali 23. oktobra 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu kada je eksplodirao motocikl ostavljen kraj automobila.

Počinitelji su pronađeni, uhapšeni i osuđeni. Naručioci ubistva do danas su nepoznati.

Joca Amsterdam je 2014. na sudu negirao krivicu za ubistvo vlasnika Nacionala, rekavši da se protiv njega vodi „kafkijanski proces“. Sud je Jocića oslobodio krivnje, a neposredni izvršitelj ubitva Željko Milovanović proglašen je krivim, kao i Milenko Kuzmanović, koji je optužen za pomaganje u ubistvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare