Foto:REUTERS/Zohra Bensemra

Najmanje 16 ljudi, uključujući 11 civila, ubijeno je danas u Siriji u artiljerijskim napadima na grad Afrin, gde je pogodjena bolnica u sektoru pod kontrolom proturskih pobunjenika, javila je jedna nevladina organizacija.

Jedan lekar, troje zaposlenih u bolnici, tri žene i jedno dete, ali i jedan pobunjenički komandant su medju žrtvama granatiranja u kome je pogodjena bolnica Al-Šifa, navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava. Na meti granata bilo je više kvartova grada i pogodjena je bolnica, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

„Najveći broj žrtava stradao je u napadu na bolnicu“, navela je ta nevladina organizacija dodajući da bi broj mrtvih mogao da raste zato što ima veliki broj ranjenih.

Gadjano je iz teritorija na severu provincije Alepo gde se nalaze milicije verne Iranu i sirijskim vlastima blizu zona kurdskih snaga, navela je Opservatorija. U saopštenju su Sirijske demokratske snage, glavna koalicija gde su većinom Kurdi, ; demantovala je bilo kakvu umešanost u napade.

Kurdski region Afrin, koji se nalazi u provinciji Alepo, zauzele su u martu 2018. turske snage i sirijske snage koje oni podržavaju i odatle su izbacili glavne kurdske milicije. Kao i sve teritorije koje drže proturski pobunjenici taj sektor je takođe redovno na meti ciljanih ubistava, atentata ili eksplozija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar