Foto.EPA-EFE/Chris Kleponis/EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Tviter je večeras suspendovao nalog odlazećeg predsednika Donalda Trampa nakon, kako kažu iz kompanije, pažljivog pregleda nedavnih tvitova.

„Nakon pažljivog pregleda nedavnih tvitova sa @realDonaldTrump naloga i konteksta oko njih trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja“, najavio je Tviter.

Tviter je ranije povukao objave Donalda Trampa i blokirao njegov nalog na 12 sati i zapretio mu trajnim uklanjanjem, što su dosad neviđene mere donesene nakon nasilja njegovih pristalica, koje su u sredu pokušale silom da spreče potvrdu rezultata američkih predsedničkih izbora.

Na video snimcima koje su ranije povukli Facebook i YouTube, odlazeći predsednik poziva svoje pristalice, koje su upale u Kapitol Hil da se “vrate kući”, ali i ponavlja tvrdnju da su izbori “ukradeni”.

Pre upada u parlament izbili su sukobi demonstranata i policije nedugo pošto se Tramp obratio hiljadama ljudi na protestu ispred Kongresa i usijao atmosferu ponavljajući nepotkrepljene tvrdnje o izbornoj prevari.

U sukobima demonstranata i policije poginulo je pet osoba.

Pročitajte još:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare