Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/AP Photo/Armin Durgut, Shutterstock

PDP-ova kandidatkinja za predsednicu Republike Srpske Jelena Trivić rekla je kako je CIK ponovo uneo pogrešne podatke jer na nekim mestima gde je već osvojila glasove sada nema nijedan. Zbog toga smatra da će CIK izbore morati da ponovi.

„Još jedno javno priznanje predsednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci. Kako Arnautović kaže, on je lično pre sednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik beži za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK-a pre nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili golim okom, ta razlika smanjena za 13.000 glasova“, rekla je Trvić.

Izrazila je sumnju da CIK sada menja rezultate u korist njenog protivnika Milorada Dodika.

Pročitajte još:

„Verovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gde prvobitno nisu bile. Da li to znači da sad CIK falsifikuje rezultate“, pita Trivić.

Ističe i da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

BONUS VIDEO Dodik okupio pristalice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar