Milorad Dodik i Zoran Milanović Foto:Kancelarija predsednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Prredsednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti u Gospiću. Na konferenciji za novinare dotakao se i predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, podsetivši da se on protivio tužbi koju su bošnjački lideri hteli da pokrenu protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

„Imamo jednog kineskog premijera koji je sada isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi platili most. Nisu ni Dodika pozvali, kao da je „ćuko“ (pas). A sad su pokušali da ga pokradu na izborima, to je strašno. Dodik je srpski rodoljub, nikad se nećemo u svemu slagati, ali oni su samostalni i nezavisni, pa i u Beogradu, i ja hoću takvog Srbina kao komšija u BiH. Jelena Trivić – pa nema ko joj nije dao pare, deset puta je gora od Dodika“, rekao je on.

„Milorad Dodik nije na Vučićevom daljinskom niti je protiv njega, ali je divlje nezavisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovek je pobedio sa 30.000 glasova od 600.000 glasova. To je prednost koju je Kolinda imala u odnosu na Josipovića sa 2 miliona glasova, uključujući dijasporu“, rekao je on.

Milanović je Dodika pomenuo ranije tokom konferencije za novinare, kada je govorio o Srebrenici i Jasenovcu.

„Ima mnogo većih zločina po nepravdi i trajanju. Kao što nas deo Srba etiketira kao Jasenovac – a ja sam tražio od Dodika da spusti loptu – tako sada muslimani i Bošnjaci pokušavaju da ubiju boga u Srbima. Ovo je korak ka tome da se Srbi nazivaju genocidnim narodom I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja, imamo sa Srebrenicom? Neću se klanjati nekim idolima“, rekao je Milanović.

BONUS VIDEO:  Milanović o aferi ispravljanja ocena njegovom sinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar