Donald Tramp Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Republikanski senator Čarls Grejzli i guvernerka Kim Rejnolds pozdravili su povratak Donalda Trampa u državu Ajovu i stali uz bivšeg predsednika SAD dok je govorio pred više hiljada pristalica ponavljajući svoje tvrdnje o ukradenim izborima i prevari.

PROČITAJTE JOŠ:

Senator Ajove, Grejzli, koji je nedavno najavio da namerava ponovo da se kandiduje za osmi šestogodišnji mandat, pohvalio je Trampa i istakao da „velika masa ljudi odaje počast velikom predsedniku SAD“.

Tramp je na skupu u Ajovi govorio skoro 30 minuta i to je bio njegov prvi govor u toj državi od kampanje 2020. godine na kojem je ponovio netačne tvrdnje da je na prethodnim izborima pobedio u državama Arizona, Džordžija i Pensilvanija, prenosi AP.

„Trump je pobedio! Tramp je pobedio!““, čulo se skandiranje iz gomile republikanski pristalica, a Tramp im je potvrdno podgovorio – „Jeste. Pobedio je i hvala vam“.

Tramp je sinoć nedvosmisleno podržao kandidaturu Grejzlija i obećao da će podržati Rejnoldsovu u narednim mesecima.

Ovaj miting u Ajovi organizovan je tek pošto su Trampovi saradnici uspeli da ga ubede da još ne ozvaniči da namerava da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine navodi vašingtonski dnevnik Hil i dodaje da poslednja istraživanja potvrđuju da je Tramp idealni kandidat republikanaca.

Bivši američki predsednik je prihvatio argument da su sada najvažniji izbori 2022. godine za Predstavnički dom Kongresa i za trećinu mesta u Senatu 2022. godine, kao i da bi prevremena objava njegove kandidature mogla da omete napore Republikanaca.

BONUS VIDEO: Izbori u Nemačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)