.

Bivši američki predsednik Donald Tramp pokrenuo je danas sudski proces protiv novinara Boba Vudvorda i optužio ga da je nezakonito koristio audio snimke njihovih razgovora u objavljenom audio-izdanju svoje knjige, kršeći tako Trampove interese i autorska prava.

Tramp optužuje novinara Vudvorda da je objavljivanjem izdanja „Snimci sa Trampom“, audio kompilacije njihovih razgovora iz 2022. godine, sistematski uzurpirao, manipulisao i eksploatisao zvučni zapis, navodi portal Politiko.

U tužbi podnetoj Okružnom sudu u Pensakoli, američka savezna država Florida, Tramp zahteva odštetu i priznanje o ugrožavanju svojih interesa povezanih sa autorskim pravima.

Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Tužba je podneta i protiv izdavačke kuće Simon i Šuster i korporacije Paramaunt, matične kompanije izdavača Simon i Šuster.

U zajedničkom saopštenju koje su sinoć izdali novinar Bob Vudvord i izdavačka kuća Simon i Šuster, navodi se da je Trampova tužba „bez osnova“, s obzirom da su intervjui snimljeni uz njegovu saglasnost.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Staviše, u javnom je interesu imati ovaj istorijski, autentični Trampov audio zapis. Uvereni smo da nam činjenice i zakon idu u prilog“, navodi se u saopštenju Boba Vudvorda i izdavačke kuće Simon i Šuster.

Centralni argument u Trampovoj tužbi je tvrdnja da bivši predsednik SAD nikada nije pristao da se njegov glas koristi u audio-izdanju Vudvordove knjige, već je pristao da bude snimljen, naglašavajući u više prilika da su takvi audio zapisi služili isključivo kao materijal za štampano izdanje knjige.

Komentari

Svi komentari (0)