Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će privremeno obustaviti mitinge, koji su njegovo najveće političko oružje, u vreme kada se njegova predsednička kampanja prilagođava epidemiji koronavirusa, koja sve brže preoblikuje politički pejzaž u SAD.

Dva kandidata za nominaciju za predsedničku kandidaturu demokrata, Džo Bajden i Barni Sanders, otkazali su mitinge ove nedelje zbog koronavirusa, koji je doveo do zatvaranja škola i otkazivanja sportskih takmičenja, a takav potez „nerado“ je sledio i Trampov tim, prenosi AP.

Tramp je rekao da su mnogi događaji, koji su planirani, odloženi.

„Imali smo oko tri u Nevadi. I imali smo četiri ili pet njih o kojima smo razmišljali“, rekao je Tramp u Beloj kući.

Trampov tim za kampanju suspendovao je sve skupove i druge događaje, uključujući one za prikupljanje sredstava na najmanje nedelju dana, dodaje agencija pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Američki predsednik trebalo je da poseti Nevadu i Kolorado, što je otkazano nakon njegovog obraćanja naciji u sredu uveče u kojem je ukazano na ozbiljnost situacije.

Tramp je zbog epidemije korona virusa prethodno privremeno obustavio putovanja iz delova Evrope u SAD na 30 dana, izuzev iz Velike Britanije, što je izazvalo oštru reakciju Evropske unije.