Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: EPA-EFE/MAXIM GUCHEK

Rat nije potreban ni Belorusima, ni Rusima, ni Ukrajincima, ali ne može se dozvoliti oživljavanje nacizma kao oružja kolektivnog Zapada usmerenog protiv slovenskog sveta, ocenio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je na ceremoniji polaganja venaca u memorijalnom kompleksu Kurgan slave, povodom Dana nezavisnosti Belorusije, istakao da je Minsk podržavao i da će podržavati Rusiju, prenosi agencija Belta.

„Danas nam se zamera što smo jedina zemlja u svetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju“, naglasio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, Rusija je za Belorusiju bratska država, najbliža država u svetu, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tragedija nas Belorusa je u tome što su se danas sukobila dva bratska naroda – Rusi i Ukrajinci. To je naša tragedija. Ali mi uvek kažemo da je istina jača. A istina je danas na strani bratske Rusije“, smatra Lukašenko.

On je dodao da je davno odredio ulogu Belorusije u ruskoj „specijalnoj operaciji“ u Ukrajini.

„Prvog dana početka ove operacije, kada sam rekao: nećemo nikome dozvoliti da puca u leđa Rusima. I mi smo zauzeli odbranu od Brestske tvrđave duž južne granice kako bismo sprečili taj udar u leđa Rusima od strane NATO trupa. Oni to ne mogu da nam oproste“, rekao je beloruski predsednik.

BONUS VIDEO: Putin se uporedio sa Petrom Velikim i uputio jezivu pretnju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar