Zaplenjeni dron i telefoni Foto:UIKS

U petak, dva sata iza ponoći, dron sa dva telefona i USB kabla sleteo je u krug Istražnog zatvora u Spužu. Zatvorski čuvari, međutim, bespilotnu letelicu primetili su pre nego su telefoni došli u ruke zatvorenika.

Prema informacijama Vijesti, policijski inspektori pokušaće da utvrde ko je vlasnik drona, ko je njim upravljao u petak posle ponoći, ali i ko je trebalo da preuzme i “porudžbinu” dostavljenu iz vazduha.

Istovremeno, UIKS utvrđuje da li je naručilac telefona neko od pritvorenih članova organizovanih kriminalnih grupa, koji su poslednjih meseci pretresima ostavljeni bez sredstava za komunikaciju, koja su im inače zabranjena.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) zvanično su saopštili da su zaplenili dron, koji je prethodno primećen iznad zatvorskog kompleksa.

”To ukazuje da je sprečen pokušaj unosa istih licima lišenim slobode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da su o tom događaju obavestili Upravu policije, koja u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, preduzima intenzivne mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Međutim, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici juče nije bilo zvanično obavešteno o toj istrazi, rečeno je Vijestima nezvanično.

Menadžment zatvora, gotovo pola godine pokušava da očisti tu kaznenu ustanovu od nedozvoljenih predmeta i supstanci, a Istražni zatvor bio je pod njihovim strogim nadzorom – konstantno su oduzimani improvizovani bodeži, mobilni telefoni, supstance…

Zavođenje reda u toj instituciji prouzrokovale su pretnje članovima menadžmenta i službenicima, a doskorašnji načelnik Predrag Spasojević dva puta bio je na meti bombaških napada.

BONUS VIDEO: Najtraženiji srpski begunci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar