Spuž zatvor
Foto: N1

Državljanin Srbije M. M. (65), pritvorenik u Istražnom zatvoru, preminuo je danas oko 13.30 sati u Kliničkom centru, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Navode da je M. M. bio smešten u Istražnom zatvoru u sobi u kojoj se nalazilo sedam pritvorenika.

„U vreme predviđeno za boravak na otvorenom prostoru – šetnju, četiri pritvorenika su izašla iz sobe kako bi iskoristila tu mogućnost, dok su tri pritvorenika ostala u sobi, od kojih je jedan bio M.M“, rekli su iz UIKS-a, pišu VIjesti.

Kazali su da je, po rečima pritvorenika, M.M. ušao u toalet, gde se dugo zadržao, te da nije odgovarao na pozive pritvorenika, koji su pozvali obezbeđenje. Službenici obezbeđenja su ušli u sobu, otvorili vrata od toaleta i zatekli M. M. u besvesnom stanju, navode iz UIKS-a.

„Odmah je usledila brza intervencija medicinskog osoblja Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a, a potom i transportovanje pritvorenog M.M. u KCCG“, dodaje se u saopštenju.

Iz UIKS-a su kazali da je o događaju obaveštena Uprava policije i ostale nadležne institucije, u cilju preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, te utvrđivanja tačnog uzroka smrti pritvorenika.

Bonus video: Bekstvo iz zatvora, Džon Dilindžer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar