Avganistan, Kabul, Talibani
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Zvaničnik talibana Anamulah Samangani najavio je opštu amnestiju za sve u Avganistanu i pozvao žene da se pridruže njihovoj vladi, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Samangani, član kulturne komisije Islamskog Emirata, naziv koji talibani koriste za Avganistan, izjavio je to danas na državnoj televiziji, koja je sada pod njihovom kontrolom, prenosi AP.

„Islamski emirat ne želi da žene budu žrtve“, rekao je talibanski zvaničnik.

On je dodao da struktura nove vlade još nije potpuno poznata, ali na osnovu ranijih iskustava, trebalo bi da postoji potpuno islamsko vođstvo i da se u nju uključe sve strane.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusufzai izjavila je danas da je duboko zabrinuta zbog situacije u Avganistanu, posebno zbog bezbednosti žena i devojaka i pozvala svetske lidere da preduzmu hitne mere.

Ona je rekla da americki predsednik Džozef Bajden mora da preduzme hrabar korak kako bi zaštitio avganistanski narod nakon pobede talibana i dodala da je pokušavala da dođe do nekoliko svetskih lidera.

Malala, koja danas ima 23 godine, jedva je preživela nakon što joj je pakistanski talibanski napadač pucao u glavu 2012. godine, zbog njene kampanje protiv uskraćivanja obrazovanja ženama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar