Foto:EPA-EFE/MAURICIO DUENAS CASTANEDA

Suosnivač Epla Stiv Voznijak objavio je na svom Tviter profilu da postoji mogućnost da je upravo on 'nulti pacijent' zaražen koronavirusom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Voznijak je naveo da ne zna da li su supruga i on bili zaraženi koronavirusom na putovanju jugoistočnom Azijom u januaru i dodao da je moguće da je on taj ‘nulti pacijent’ u SAD. piše Bizlife.

On je za USA Today rekao da oni nisu bili testirani na koronavirus.

Na Tviteru je napisao da se njegova supruga obratila lekarima u ponedeljak jer kašlje i sumnja se da je zaražena koronavirusom.

„Počela je da kašlje četvrtog januara, upravo smo se vratili iz Kine i oboje smo možda bili ‘nulti pacijenti’ u SAD-u“, naveo je on.

Dženet Voznijak je kasnije rekla da joj je dijagnostifikovana upala sinusa. Oboje su se žalili da ih boli grlo i da kašlju posle povratka iz Azije početkom januara. Voznijak je trebalo da se pojavi na više događaja u Las Vegasu, ali zbog gubitka glasa obišao ih je tek nekoliko.

Iskustvo bolesti uporedio je s ‘najgorom gripom u životu’.

„Dženet je iskašljavala krv, otišla je u bolnicu gde su joj rekli da to nije grip kakav imamo u Americi. Tada nismo mogli da se testiramo na virus. Da smo se iz Azije vratili sada, sigurno bismo proverili da li imamo koronavirus i stavili bi nas u karantin. Ali, tada to nije bilo toliko važno“.
Tvrdi i da su o svemu obavestili Centar za kontrolu bolesti, ali dobili su samo obrazac sa savetima da peru ruke.