Dauning strit
Dauning strit Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Zbog sumnjivog paketa zatvorena je danas ulica u centru londonskog vladinog okruga, a u blizini Dauning strita gde se nalaze kancelarija i rezidencija premijerke Liz Tras, rekao je policajac koji se nalazi na licu mesta.

Vladin zvaničnik je rekao da se trenutno prazne neke od vladinih zgrada duž Vajthola.

Izveštac Rojtersa prenosi da su se stotine ljudi okupile na Paradi konjske garde u blizini Dauning strita.

Premijerka Velike Britanije Liz Tras se suočava sa sve glasnijim pozivima na ostavku unutar svoje Konzervativne partije samo šest nedelja nakon što je ušla u Dauning strit.

Liz Tras Foto:Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tras i njen bivši ministar finansija Kvasi Kvarteng najavili su fiskalni paket – takozvani mini budžet 23. septembra. Mere su izazvale previranja na tržištu od pada funte do panike za penzije, i retkog javnog ukora Međunarodnog monetarnog fonda, prenosi CNBC njuz.

Deo po deo, planovi su propali, uključujući planove za ukidanje povećavanje poreza. Najnovije planove u ponedeljak je odbacio i novi ministar finansija Džeremi Hant. On je četvrta osoba na toj poziciji od jula.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tras je petak otpustila Hantovog prethodnika i sada je poslanici iz celog političkog spektra poziviju da ga prati i sama izađe kroz ta vrata.

Članovi partije kojoj pripada Tras sve je otvorenije pozivaju da podnese ostavku, dok se veruje da je oko 100 članova njene partije podnelo pisma za izglasavanje nepoverenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar