Foto:Tanjug/Miriam Alster/Pool via AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu vratio se u ponedeljak na jerusalimski sud gde se protiv njega nastavlja suđenje za korupciju uvodnim rečima i izvođenjem svedoka. Ispred zgrade uz pojačane policijske snage okupili su se Netanjahuovi protivnici koji drže veliki natpis "Ministar kriminala". Okupilo se i mnoštvo premijerovih pristalica.

Pročitajte još:

Netanjahu (71), prvi je premijer na dužnosti u izraelskoj istoriji kojem se sudi. Optužen je za primanje mita, prevaru i povredu poverenja u trima odvojenim slučajevima.

Tužioci optužuju Netanjahua da je sistematski primao skupe poklone i nastojao da poboljša medijsko izveštavanje o sebi u zamenu za usluge.

Zadnji put pojavio se na jerusalimskom okružnom sudu u februaru, kad je formalno opovrgnuo sve optužbe protiv sebe.

Glavna tužiteljka Lijat Ben-Ari u ponedeljak je počela da iznosi slučaj, rekavši da je Netanjahu zloupotrebio velika ovlašćenja u lične svrhe i obezbeđivao pogodnosti medijima, kako bi mu pomogli da ponovo bude izabran.

Prema medijskim izveštajima, Ben-Ari je u svom govoru naglasila da su svi jednaki pred zakonom i da se dokazi u optužnici protiv Netanjahua temelje na čvrstim osnovama.

Izraelski čelnik s najdužim stažom bio je prisutan za vreme izlaganja tužiteljke, a zatim je napustio sudnicu.

Svedočenje i saslušanje svedoka trebalo bi takođe da počne danas. Očekuje se da će svake sedmice suđenja govoriti tri svedoka.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)