Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Instagram/anawalshe,Police

U proteklom periodu tri surova zločina su privukla veliku pažnju svetkih medija. Tri žene su brutalno ubijene i raskomadane, a za zločine su optuženi njihovi muževi. U jednom slučaju telo još uvek nije pronađeno, ali se suprug već našao na optuženičkoj klupi. Sve ovo je duboko potreslo i uznemirilo javnost, a svaka priča na svoj način oslikava pravi horor koji se odvijao iza zatvorenih vrata.

Manekenka iz Hongkonga

Telo mlade manekenke pronađeno je raskomadano, sa delovima ostavljenim u frižideru u iznajmljenoj kući u Hong Kongu. Ebi Čoi (28) bila je manekenka u usponu iz Hong Konga koja je baš ovog meseca krasila naslovnicu jednog časopisa u Monaku.

Policija je do užasnog otkrića došla u kući koja je pola sata udaljena od centra grada.

Nakon što su u petak popodne provalili u kuću koju je iznajmio bivši svekar manekenke, policajci su otkrili dve noge u frižideru, kao i žrtvinu ličnu kartu, kreditne kartice i druge stvari, rekli su iz policije.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ljudsko tkivo pronađeno je u loncima sa supom, dok trup i ruke žrtve nisu bili na licu mesta.

Lokalni mediji, uključujući TVB, izvestili su, pozivajući se na policijske izvore, da je glava manekenke otkrivena u loncu u seoskoj kući.

„U stanu su pronađeni alati koji se koriste za rasparčavanje ljudskih tela, uključujući mašine za mlevenje mesa, motorne testere, duge kabanice, rukavice i maske“, naveli su iz polcije.

Javnosti je rečeno i da je kuću iznajmio Ebin bivši svekar pre samo nekoliko nedelja.

Policija u Hong Kongu saopštila je da je uhapsila bivšeg supruga manekenke i influencerke Ebi Čoi. Policijski nadzornik Alan Čung rekao je na konferenciji za novinare u subotu da je bivši muž manekenke uhapšen dok je pokušavao da pobegne na pristaništu u Tung Čungu, na jednom od gradskih ostrva Lantau.

Načelnik Čung rekao je da je policija verovala da je nameravao da pobegne vodenim prevozom u trenutku hapšenja.

Manekenkin bivši muž Aleks Kvong (28), njegov brat Entoni (31) i njihov otac Kvong Kau (65) optuženi su za njeno ubistvo. Aleksova majka Dženi Li (63) optužena je za ometanje pravde.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izvori kažu da je manekenka, koja se ovog meseca pojavila na naslovnoj strani modnog magazina, poslednji put viđena živa u utorak u Tai Pou, kod Hong Konga, za vreme kratke vožnje u blizini kuće u kojoj su pronađeni njeni ostaci.

Policija je krenula da je traži prošlog četvrtka. Veruje se da je mlada žena imala finansijski spor sa bivšim mužem i njegovom porodicom u ukupnom iznosu od 100 miliona (hongkonških) dolara.

Slučaj Ane Volš

Nedavno, Brajan Volš optužen je za ubistvo nestale supruge Ane Volš, a američki istražni organi izneli su šokantne detalje o celom slučaju. Sumnja se da je Brajan ubio suprugu u kući, a zatim je nekoliko dana držao njeno telo i planirao kako da ga se otarasi. Nestanak je prijavio policiji Kohaseta u predgrađu Bostona 4. januara.

Kako se spekuliše, Brajan je suprugu navodno ubio u kući, a onda je raskomadao njeno telo kako bi prikrio tragove. Delovi tela još uvek nisu pronađeni iako je policija detaljno pretražila kuću bračnog para i obližnju deponiju.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Nakon niza sumnjivih tvrdnji kada je policija započela potragu za Anom Volš, Brajan je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a zatim je 16. januara optužen za ubistvo supruge. Brajan Volš je čak i tokom ispitivanja policije o njegovom kretanju ispričao kako je vodio decu na sladoled i izlazio sa njima van kuće.

S obzirom da se sumnja da je Brajan ženu ubio u kući, a zatim istraživao kako se rešiti tela, pretpostavlja se da je telo neko vreme bilo u kući. U kući su za to vreme bila i deca, te se javnost pita da li su eventualnoi videli neke od monstruoznih scena njihovog oca.

Tužiteljka je detaljno predstavila vremenski sled događaja nakon 1. januara. Opisano je do detalja Brajanovo kretanje, kako su ga sigurnosne kamere snimile na više lokacija koje nije spomenuo u razgovoru sa policijom, opisujući kako je, između ostalog, snimljen kako kupuje sredstva za čišćenje. Takođe, Brajan je pretraživao na internetu da li se ubica može osuditi, ukoliko se ne pronađe telo žrtve.

Gugl pretraga Brajana Volša je samo potvrdila sumnje da je ubio svoju suprugu. Optuženi je mahom pretraživao kako da se reši tela, ali i da li može da bude optužen ukoliko leš nikada ne bude pronađen.

Brajan Volš Foto: Craig F. Walker/Pool via REUTERS

“Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše?“, „Kako zaustaviti telo od raspadanja?“, „Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak?“, „Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela?“, „Da li može da se utvrdi identitet tela ako se unište, smrskaju zubi?“, neke su fraze koje je pretraživao optuženi Volš.

Raskomadano telo nađeno u parku u Parizu

Odsečena glava žene pronađena je u parku u Parizu, nakon otkrića krvavog donjeg dela torza unutar plastične kese. Užasni prizor otkriven je u šumovitoj oblasti parka But-Šomon, popularnom mestu za porodice i džogere u 19. pariskom okrugu i poznatom kao lokacija za francuske kriminalističke filmove.

Francuski mediji su objavili da delovi tela pripadaju Aziji Matug (46). Kako se navodi, ona je nestala 31. januara, a njen suprug je tek 6. februara prijavio nestanak.

Park je zatvoren u utorak nakon što su otkrivene najmanje dve torbe u kojima su se nalazili delovi tela i kosti.

Azija Matug Foto:Police

„Prva vreća pronađena je u ponedeljak u oblasti koju su radnici parka koristili za odlaganje otpada“, rekao je izvor iz istrage. „Bila je sakrivena ispod gomile lišća, a unutra je bio deo tela isečen od ispod grudi do kolena.“

Pozvana je policija, onda je pokrenuta opsežna potraga u kojoj su učestvovali forenzičari. Do utorka ujutro, raskomadana glava žene pronađena je na kraju napuštene železničke pruge u parku. Gradonačelnik 19. okruga Fransoa Dagno potvrdio je da su ostatke pronašli radnici parka.

Raskomandana žena je majka troje dece (od 8, 14 i 17 godina), a poslednjeg dana januara je napustila porodičnu kuću i nikome se više nije javila. Njeni rođaci kažu da je izašla iz kuće sa ličnom kartom, ali da nije ponela pasoš i bankovnu karticu. Kako se ističe, porodica tvrdi da joj je mobilni telefon isključen od prvog dana.

Izvor za Le Parisijen navodi da je muž raskomadane žene rekao da je nestala bez razloga. Porodica je Aziju tražila po bolnicama, a onda je suprug Jusuf Matung prijavio nestanak 6. februara.

Kada su dobili prijavu, policija je pretražila kuću u kojoj je porodica živela. Kod kupatila i kuhinje pronađeni su tragovi krvi, ali za sada nema naznaka da je to povezano sa zločinom. Forenzičari veruju da se neko od ukućana posekao tokom dnevnih aktivnosti, a da su tragovi krvi ostali.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tokom pretrage kuće suprug je delovao očajno, ali nije plakao. Ništa nije govorio“, navodi izvor. Kako piše Le Parisijen, ništa u životu ovog bračnog para nije govorilo da postoji nasilje.

Kasnije se ispostavilo da je ipak suprug odgovoran za Azijino ubistvo, a on je policiji sve priznao. Ispričao da je svoju ženu zadavio, a zatim joj odsekao glavu pre nego što je delove tela ostavio u parku.

Portparol pariskih tužilaca rekao je da je Matug optužen u subotu za „ubistvo njegove supružnice, povredu integriteta i prikrivanje leša“. Dok je bio u pritvoru, priznao je da je zadavio svoju ženu u noći 30. januara, pre nego što ju je raskomadao i sakrio delove tela u park.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar