Foto: EPA-EFE/ANSA/MASSIMO PERCOSSI

U prestonici Italije na stotine ptica uginulo je nakon vatrometa koji je ispaljen za novogodišnju noć, saopštila je grupa za zaštitu životinja, koja je ono što se dogodilo nazvala masakrom. Vatrometi širom sveta svake godine dovode do uznemiravanja i povređivanja domaćih i divljih životinja.

Snimici ulica u blizini glavne železničke stanice u Rimu prikazali su na desetine ptica, uglavnom čvoraka, kako beživotno leže na zemlji.

Uzrok smrti još uvek nije poznat, ali iz Međunarodne organizacije za zaštitu životinja navode da je verovatno povezan sa glasnim zvukom vatrometa i petardi u kraju bogatom drvećem u kojem mnoge ptice svijaju svoja gnezda.

Portparolka ove ogranizacije tvrdi da je moguće da su ptice umrle od straha.

One mogu da polete zajedno i da udaraju jedna o drugu ili da udare u prozore ili dalekovode, a takođe mogu da umru i od srčanog udara, navodi ona.

Vatrometi svake godine dovode do uznemiravanja i povređivanja domaćih i divljih životinja.

Ove godine je u Rimu uginuo neobičajeno veliki broj ptica, uprkos tome što je prestonica Italije zabranila građanima da pale vatromet, što oni u velikoj meri nisu ispoštovali, i uprkos policijskom času koji je na snazi od deset sati uveče.

Ogranak Međunarodne organizacije za zaštitu životinja u Italiji pozvao je na uvođene zabrane prodaje petardi i vatrometa za ličnu upotrebu, zbog pretnji koje predstavljaju po životinje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar