petarde Foto:PATRICK PLEUL / AFP / Profimedia

Novogodišnju noć u Kragujevcu, obeležilo je samopovređivanje pirotehničkim sredstvima u kom je jedan muškaras (33) ostao bez tri prsta na levoj ruci. Policija je intervenisala  i u prijavljenim tučama, a priveden je i jedan vozač zbog alkoholisanosti i nasilničke vožnje.  Zabeležen je i jedan fizički napad na službeno lice, u kojem je policajac na dužnosti zadobio lake telesne povrede.  

U Kragujevcu se u novogodišnjoj noći dogodilo upravo ono na šta su nadležni iz policije najviše i upozoravalii, a to je neoprezno rukovanje pirotehničkim sredstvima.

Teške telesne povrede zadobio je N.Ć (33) , koji je nakon eksplozije petardi ostao  bez tri prsta na šaci leve ruke. U Policijskoj upravi u Kragujevcu, našem portalu je potvrđeno da je još jedan Kragujevčanin (45) zadobio prelom prsta na desnoj ruci, prilikom neopreznog aktiviranja vatrometa u svom dvorištu.

U novogodišnjoj noći policija je intervenisala u tri prekršaja remećenja javnog reda i mira, od kojih su dva u Arandjelovcu i jedan u Kragujevcu.

U Policijskoj upravi nam je saopšteno da se u Kragujevcu dogodila tuča u kojoj su dve osobe zadobile lakše telesne povrede, dok su u Aranđelovcu privedena dva lica zbog nepristojnog ponašanja i vređanja i njima je određeno policijsko zadržavanje do izvođenja pred sudiju za prekršaje.

Takođe u Aranđelovcu zabeleženo je i krivično delo u kojem je muškarac (57) fizički napao policajca na dužnosti, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

Policija je privela i jednog Kragujevčanina zbog nasilničke vožnje u  stanju potpune alkoholisanosti, kome je određeno zadržavanje do 12 sati.

U novogodišnjoj noći, na teritoriji koju pokriva PU Kragujevac, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u selu Belosavci u opštini Topola, u kojoj su dve osobe zadobile lakše telesne povrede.

Burna noć i u Hitnoj pomoći

Burnu novogodišnju noć imali su i lekari kragujevačke Hitne pomoći.  Dežurni lekar dr Vladimir Gajić, izjavio je za Glas Šumadije, da su hitne terene imali odmah iza ponoći, pojašnjavajući da su medicinski zbrinuli mladu ženu koja je pala sa visine, ali na sreću nije zadobila teške povrede opasne po život.

Lekari su zbrinuli i N.Ć (33) koji je ostao bez prstiju na levoj ruci zbog neporeznog paljenja petardi.

Dr Gajić je rekao da se po broju terena novogodišnja noć nije razlikovala od uobičajenih, kao i da su pored kovid pacijenata, za pomoć zvali  astmatičari, srčani bolesnici i pacijenti sa visokim krvnim pritiskom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare