Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je proširilo za 25 osoba spisak američkih građana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, a među njima su supruga i ćerka predsednika SAD - Džil i Ešli Bajden.

Na „stop listu“ su uvršteni i pojedini ekonomisti, pravnici i političari.

U saopštenju ruskog Ministarstva je navedeno da je spisak američkih građana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju proširen kao odgovor na sve jače sankcije SAD prema ruskim političkim i javnim ličnostima.

Pored toga, na listi se našao i autor koncepta „Kraja istorije“ Frensis Fukujama.

PROČITAJTE JOŠ:

Zapadne zemlje su pojačale sankcije prema Moskvi nakon početka ruske invazije na Ukrajinu. Restriktivne mere su uglavnom uticale na bankarski sektor i visokotehnološke proizvode. Neke zemlje su zamrzle rusku imovinu.

Mnoge kompanije su najavile prestanak aktivnosti u zemlji. U Evropi su sve glasniji pozivi da se odbije isporuka energenata iz Rusije. Pored toga, nekoliko zemalja proširilo je spiskove Rusa koji podležu ličnim sankcijama, prenose RIA novosti.

Kremlj je ono što se dešavalo nazvao ekonomskim ratom, ali je konstatovao spremnost za takav razvoj događaja. Kao odgovor, rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je spiskove državljana drugih zemalja kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare