Đorđa Meloni Giorgia Meloni
Đorđa Meloni Foto: Cecilia Fabianocecilia / LaPresse / Profimedia

Sin predsednika Ugande Muhuzi Kajnerugaba predložio je na Tviteru 100 krava za porsidbu Ðorđe Meloni, za koju se očekuje da će biti nova premijerka Italije.

Predsednik Ugande Joveri Museveni je smenio svog sina Muhuzija Kajnerugabu sa mesta komandanta vojnih snaga, saopštila je danas vojska, nakon što je Kajnerugaba više puta pretio na Tviteru da će izvršiti invaziju na susednu Keniju.

Kajnerugaba je kasnije rekao da su komentari dati u šali, ali su oni izazvali ljutu reakciju Kenijaca na društvenim mrežama, preneo je Rojters.

U saopštenju u kojem se najavljuje njegova smena sa mesta komandanta kopnenih snaga, vojska je saopštila da je Kajnerugaba unapređen iz general-potpukovnika u generala i da će ostati viši savetnik predsednika za specijalne operacije.

Kajnerugaba je prisutan na društvenim mrežama, a u ponedeljak i danas poslao je niz provokativnih poruka na Tviteru, uključujući predlaganje ujedinjenja Kenije i Ugande, i ponudu krava za Ðorđu Meloni, za koju se očekuje da će biti nova premijerka Italije.

U ponedeljak je pitao svojih 600.000 pratilaca na Tviteru koliko krava treba da bude ponuđeno za prosidbu Ðorđe Meloni.

„Odmah bih joj dao 100 krava! Zato što je neustrašiva i istinoljubiva!“, napisao je on.

Frančesko Lolobriđida, bliski saradnik Ðorđe Meloni, rekao je novinarima da ponuda Kajnerugabe nije ozbiljna tema.

***

BONUS VIDEO: Desničarka opsednuta Hobitom: Ko je Đorđa Meloni, prva žena premijer Italije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar