Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic, Boris Pejović/Vjesti.me, Privatna arhiva

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni su odbukcioni nalazi žrtava Vuka Borilovića (34) sa Cetinja, kazala je za "Vijesti" rukovodilac i portparolka tog tužilaštva, viša tužiteljka Lepa Medenica.

Tužiocima, međutim, još nisu dostavljeni rezultati forenzičkih veštačenja tragova izuzetih nakon masakra na Cetinju, tokom kog je Borilović ubio deset svojih komšija, nakon čega je ubijen.

Na osnovu tih rezultata tužioci treba da utvrde od čijeg metka je stradao masovni ubica – ispaljenog iz policijskog ili pištolja Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, ili nekog sasvim drugog pištolja.

Medenica je objasnila da je tužilaštvo dalo nalog za obdukciju tela osam žrtava, prenose Vijesti.me.

Foto: Jelena Jovanović/Vijesti.me, Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Obdukcioni nalaz tela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

„Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predelu tela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih veštačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći doneti odluka u predmetu“, odgovorila je 19. avgusta rukovoditeljka i portparolka tog tužilaštva, viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

Foto: Jelena Jovanović/Vijesti.me, Printscreen Instagram/socijaldemokratecrnegore

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina. Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

PROČITAJTE JOŠ:

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35). I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi. Borilović je ubio i još dve komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Pre nego je onesposobljen da kroz naselje u kom je živeo seje smrt, ranio je još pet komšija – Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Na rasvetljavanju činjenica o tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno deset, a ranjeno šest ljudi, radi i tamošnje Osnovno državno tužilaštvo.

Oni, po nalogu vršiteljke dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maje Jovanović, utvrđuju da li je bilo propusta u postupanju pripadnika Intervente jedinice Centra bezbjednosti Nikšić, koja je tog dana bila angažovana na obezbeđenju Cetinjskog manastira.

BONUS VIDEO: Kuća na Cetinju iz koje je ubica krenuo u krvavi pir

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar