Dritan Abazović Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da su na sednici Vlade posvećenoj tragediji na Cetinju razmatrali preiminarne rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova o tom događaju, ali i izveštaj Ministarstva zdravlja.

Kazao je da su doneli zaključak da pomognu Prestonicu Cetinje sa 100.000 evra, ali da to neće biti konačna cifra.

Vuk Borilović je 12. avgusta u cetinjskom naselju Medovina, ubio deset osoba, a ranio šest, nakon čega je ubijen.

Abazović je dodao da je Ministarstvo zdravlja formiralo komisiju sa psihološku pomoć svim građanima Cetinja koji za tom vrstom pomoći imaju potrebu.

Dritan Abazović Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Pregledi će se, kako je kazao, zakazivati bez uputa izabranog lekara.

Abazović je rekao da država neće zaboraviti policajca koji je ranjen u pokušaju da zaustavi tragediju.

„Nadam se da nijedna Vlada Crne Gore neće više imati potrebu za ovakvim sednicama“, rekao je Abazović nakon sednice posvećene tragediji na Cetinju.

Abazović nije želeo da kaže piše li u preliminarnom izveštaju MUP-a je li ijedna žrtva stradala nakon što je policija izašla na lice mesta.

Cetinje masakr Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic/Privatna arhiva

Odgovarajući na pitanja „Vijesti„, kazao da helikopter Vojske ne bi, sve i da je angažovan, doprineo da pripadnici Protivterorističke jedinice dođu na Cetinje pre nego su došli, jer bi deo vremena potrošili na odlazak do vojnog aerodroma u Golubovcima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kazao je da ne želi da staje u odbranu bilo koga, osim zdrave logike, navodeći primer iz Austrije kada policija sat nije mogla da obuzda napadača sa automatskom puškom.

Rekao je i da je iznet podatak da su u prethodnom periodu, sudskim odlukama, oslobođeni mnogi koji su hapšeni zbog nedozvoljenog držanja oružja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar