Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se novinarima povodom obeležavanja dana Republike Srpske, koji je Ustavni Sud BiH proglasio neustavnim.

“Želim da iskoristim priliku da svima čestitam Dan RS, slavu Republike Srpske. Činjenica je da je ovo jako važan dan kada obeležavamo dan Republike Srpske, moja poruka je da je svaki dan, dan Republike Srpske. Svaki dan možemo da doprinesemo i uradimo nešto važno za RS. Svaki dan je veoma bitan. Republika Srpska nije neka slučajna tvorevina, ona je vekovna težnja srpskog naroda da bude oivičen svojom drevnošću“, rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je dodao i da to znači da tamo gde nemaju svoje ustanove i institucije su doživljavali strahote.

Pročitajte još:

“ Više ne možemo nasesti na priče o nekom bratstvu i jedinstvu, koje znači da nemamo našu državu i institucije. Nekoliko puta u toku naše istorije smo naseli na to. Rezultat svih tih naših zabluda i obmana svih tih naših stradanja je Republika Srpska.” rekao je između ostalog Stanivuković.

BONUS VIDEO Draško Stanivuković o izborima u RS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar