Foto:Screenshot/Twitter/@MaxCRoser

Jedan korisnik Tvitera podelio je dirljiv kolaž sačinjen od dve naslovne strane uglednog nemačkog lista Špigl - na jednoj je naslovna iz 1973 godine koja govori o Turcima u nemačkom getu. Na drugoj - Ugur Sahin (55) i Oezlem Tuereci (53) koje je vezala ljubav prema nauci, ljudi koji će spasti svet.

Njih dvoje pre par dana dali su veliki intervju Špiglu, a korisnik Tvitera koji je objavio dve naslovne strane Špigla napisao je uz njih: „Kako je počelo i kako je sada.“

Ove dve naslovne strane najbolje ilustruju na koliko je nivoa uspeh bračnog para iza vakcine važan i velik.

Pročitajte još:

Bračni par poreklom iz Turske stoji iza vakcine za koronu kompanije Fajzer i BioNTek.. Danas milijarderi, njih dvoje se nisu štedeli kako bi stvorili vakcinu za koronu i tako dali nadu milionima širom sveta, a godinama su toliko posvećeni nauci da su čak i na dan svog venčanja bili u laboratoriji.

Do ovog ogromnog uspeha Sahin je krenuo iz skromnog okruženja. Ipak, uspeo je da izgradi kompanije vredne dve milijarde dolara.

Sahin je rođen u Turskoj, a odrasto je u Nemačkoj, gde su njegovi roditelji radili u kompaniji Ford. Nakon studija medicine postao je profesor i istraživač koji se usmerio na imunoterapiju. Preko posla je i upoznao buduću suprugu, takođe imunologa. ćerku turskog fizičara koji je imigrirao u Nemačku. Ona je svojevremeno kazala da su njih dvoje toliko snažno delili strast prema istraživanju i nauci da su čak i na dan svog venčanja našli vremena da budu na poslu, u laboratoriji.

Kako je pisao nemački list Welt am Sonntag, njih dvoje su među 100 najbogatijih Nemaca, ali i dalje su vrlo skromni. Njihov saradnik Matijas Kromajer kaže da Sahin ume da na poslovni sastanak dođe u džinsu noseći  u rukama kacigu od bajsa i ranac.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare