Foto: stu.dio / Shutterstock

U centru Banovića večeras je došlo do okupljanja pristalica dve političke stranke, zbog čega su na nogama i službenici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji razdvajaju sukobljene grupe, prenosi Klix.ba.

U neposrednoj blizini Radničkog doma u Banovićima večeras je došlo do okupljanja pristalica Pokreta demokratske akcije (PDA) i Stranke demokratske akcije (SDA), zbog čega je morala intervenisati i Specijalna policija.

Centar grada je trenutno blokiran, a policajci na mestu događaja razdvajaju sukobljene pristalice dve političke stranke.

Povodom ovog događaja Klix.ba kontaktirao je i Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, ali, u odgovoru im je navedeno da događaj nije evidentiran te da su policijski službenici raspoređeni na terenu, shodno policijskom operativnom planu.

Međutim, navode policije demantovale su fotografije sa mesta događaja koji je još uvek u toku.

Inače, u Banovićima je prilično burna izborna noć. Kako su mediji ranije pisali, nedugo nakon zatvaranja biračkih mesta, u Osnovnoj školi Banovići selo došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Zbog toga je prekinut proces prebrojavanja glasačkih listića na najvećem biračkom mestu, a meštani naselja Banovići selo nedugo nakon toga su se okupili ispred osnovne škole koju obezbeđuje policija.

Inače, prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na području opštine Banovići pravo glasa imalo je 20.600 građana, a na opšte izbore izašlo je 14.867 birača ili 73,39 posto.

BONUS VIDEO – Izborni dan u BiH

Komentari

Svi komentari (0)