Foto:AP Photo/Radivoje Pavicic

"Na osnovu onoga što smo prebrojali, potpuno je jasno da je razliku nemoguće stići i da je to razlika koja pokazuje da je predsednik Republike Srpske Jelena Trivić", rekli su večeras iz štaba PDP-a. Trivić je u svom izbornom štabu poručila da će Republika Srpska pratiti nacionalnu politiku Srbije te da je neće izdati kao Milorad Dodik.

„U toj trci smo bili gospodin Dodik i ja. Bila je jako tešla i naporna kampanja, a verovala sam u Boga i u narod Republike Srpske. Narod je uspeo da prosudi šta je dobro i šta nije. Ja ću biti predsednica svih građana Republike Srpske. Pred zastavom Republike Srpske ima mesta za sve. Pratićemo politiku Beograda i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik sa Zoranom Milanovićem, predsednikom Hrvatske, udarajući direktno na Srbiju. Naša obaveza je da ekonomski i u svakom drugom pogledu osnažimo RS da je učinimo de facto u ekonomskom pogledu nezavisnom u ovoj složenoj političkoj strukturi koja se zove BiH”, navela je Trivić.

Ona je navela i da je ovo tek početak pobeda za RS.

„Srbi su stradali u mnogim ratovima u kojima smo se samo branili i mi jesmo nebeski narod koji treba naučiti pobeđivati u miru. Pobeda znači bolja ekonomija, zdravstvo, obrazovanje i pobeda nad korupcijom”, poručila je Trivić.

Inače, ranije večeras je Branislav Borenović, predsednik PDP-a kazao da Jelena Trivić ubedljivo vodi protiv Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske.

“Dobar rezultat: 236.560 za Trvić, a 225.265 za Dodika. Razlika je oko 11.200 glasova. Ima se još prebrojati 170.000 glasova. Više od dve trećine, Jelena Trivić ima razliku koja je nedostižna i koju je nemoguće stići. Ona će biti predsednik RS”, ubedljivo je rekao Borenović.

Istakao je da je nemoguće stići razliku koja je evidentna i napravljena je skoro u celoj RS.

“Možda nedostaje neki grad koji ćemo izmeriti, a znate o kojom se gradu radi. Nemoguće je prestići 11.200 glasova. Trivić –  51,2, Dodik – 48.7 posto”, naveo je Borenović.

S druge strane, iz SNSD-a čitavu izbornu noć tvrde da njihov kandidat za Predsednika RS Milorad Dodik ima značajnu prednost.

Centralna izborna komisije BiH saopštila je na konferenciji za medije, da će sutra u 9 sati reći ko je predsednik Republike Srpske.

***

BONUS VIDEO: Izborni dan u BiH

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar