Foto: TikTok/sydney.fishing.report

Ponovo su se pojavili snimci dramatičnog trenutka kada je hrabri ribar pokušao da spase ajkulu koja je plivala u plitkim vodama u luci u Sidneju.

Bik ajkula duga 1,9 metara uhvaćena je ranije ove godine. Šokirani posmatrači se čuju kako šapuću u pozadini dok ribar ulazi u vodu kako bi predatora odveo u dubinu.

Na snimku se vidi kako ležerno hvata ajkulu za peraje i pokušava da je okrene.

„Hajde, pogrešan pravac“, nagovarao je ajkulu. Posle kratke borbe, ajkula je uspela da otpliva, dok su ribaru prisutni čestitali.

„Bravo druže“, kaže posmatrač ribaru dok drugi navijaju.

@sydney.fishing.report 😳😳 #fyp #foryou #fishing #sydney #sydneyharbour #foryoupage ♬ original sound - Sydney Fishing

Video je privobitno podeljen na Instaggram profilu „Sidnej Fišing riport“ u martu, a sada je ponovo podeljen na Tik Tok u četvrtak. Privukao je hiljade pregleda u roku od nekoliko sati.

„Najlepši vodeni put na svetu“, prekomentarisao je jedan gledalac.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove ajkule su jedan od najagresivnijih predatora u luci u Sidneju i mogu da narastu do 3,5 metra. Često žive u veoma plitkim vodama i jedna od tri vrste ajkula koje će najverovatnije napasti ljude.

Tinejdžer pecaroš Adison Hodž (15) je uhvatio bik ajkulu od 2,8 metara na severnoj obali Sidneja u februaru.

Adison je ulovio ajkulu tri dana nakon što je Sajmona Nelista ubila velika bela ajkula na plaži Lilt Bej u Sidneju pred užasnutim posetiocima. To je bio prvi smrtonosni napad ajkule u poslednjih 60 godina.

BONUS VIDEO: Velika bela ajkula – Kako izgleda napad 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)