Na ulicama Nikšića u toku je slavlje, iako još ni preliminarni rezultati izbora nisu saopšteni. Ipak, građani su sigurni da će DPS doživeti poraz, a kako su okupljeni rekli za Nova.rs, nije važno ko će pobediti, važno je da Milo Đukanović večeras izgubi Nikšić.

Pročitajte još:

Na ulicama je trenutno oko 300 ljudi.

Sa svih strana pristižu vozila iz kojih se vijore srpske zastave i čuje se srpska muzika. Oni kruže ispred sedišta Demokratskog fronta.

„Večeras proslavljamo pobedu Demokratskog fronta i poraz DPS-a“ za Nova.rs kaže jedan od okupljenih.

Građani su i na krovovima zgrada, sa kojih mašu srpskim trobojkama i pevaju „Kosovo je Srbija“.

„Ovo je konačni kraj Mila Đukanovića i DPS-a, u Nikšiću su pobedile prosrpske stranke“ kaže za Nova.rs, jedan od građana.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.s

Na ulici je i sve više policijskih snaga, kako se bliži policijski čas, koji počinje u 21 sat, ali čini se da to mnogo ne zabrinjava Nikšićane koji tek započinju svoje slavlje.

„Navikli smo da gutamo suzavac. Spremni smo da ostanemo do kraja“ kažu za Nova.rs i počinju da skandiraju „Milo lopove!“.

Pogledajte galeriju:

hapšenje hapšenje

Najviše pažnje privlači vozilo šlep službe sa uključenom rotacijom, na kojem je nekoliko ljudi koji su upalili baklje i nose zastave Srbije.

„Ako treba gutaćemo suzavac, navikli smo na to od njih! Spreman sam ovde da ostanem i da poginem, ne zanima me policijski čas, večeras ne idemo kući. Ovo je pad Mila Đukanovića. Trpeli smo ga 30 godina, a pojeli smo dosad više suzavca nego ‘leba“ kaže jedan od okupljenih građana, simpatizera DF-a.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)