Foto: Shutterstock

U bolnici u Skoplju izlečen pacijet kojem je koronavirus izazvao upalu mozga, što je retkost i tek šesti takav slučaj u svetu, objavio je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je na Fejsbuku (facebook.com/filipce.venko) napisao da je taj mladi pacijent izlečen u Gradskoj opštoj bolnici „8. septembar“ u Skoplju.

„Ovo je šesti poznat slučaj u svetu da je COVID- 19 razvio ovakvu kliničku sliku“, kažu doktori koji su spasili život mladom čoveku. To je retkost u svetu i lepa vest među medicinskim radnicima u ovoj ustanovi koji mesecima svakodnevno vode bitku sa COVID-19″, istakao je Filipče.

Prema informaciji iz bolnice „8. Septembar“, koje je prenela Televizija Telma, 20-godišnjeg pacijenta, pozitivnog na COVID-19 sa simptomima sličnim moždanom udaru, dovezli su kolima hitne pomoći pre dve nedelje sa Klinike za neurologiju.

„Iz respiratornog trakta virus COVID-19 je preko krvi uspeo da stigne do mozga i da ga napadne, izazivajući ozbiljnu kliničku sliku. Doktori, sestre i medicinski personal su srećni što su ga danas ispratili kući izlečenog i sa osmehom“, rekao je lekar te bolnice dr Ilija Zdravkov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram