Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je da će makedonska vlada hitno razmotriti predlog Komisije za zarazne bolesti u toj zemlji da se ponovo uvedu PCR testovi za građane Srbije, Kosova, BiH i Crne Gore na makedonskim granicama, prenosi MIA.

„Vlada će hitno razmotriti predlog Komisije za zarazne bolesti o obaveznom posedovanju PCR testova ne starijih od 72 sata za sve građane koji ulaze u zemlju iz Srbije, Kosova, BiH i Crne Gore i na osnovu toga će doneti odluku“, rekao je Spasovski.

Makedonska Komisija za zarazne bolesti jutros je održala sastanak na kome je usvojena odluka da se predloži makedonskoj vladi od sutra prilikom ulaska u Republiku Severnu Makedoniju za građane Srbije, Kosova, BiH i Crne Gore uvede obavezan PCR test ne stariji od 72 sati”, saopštilo je makedonsko Ministarstvo zdravlja.

Kako je navedeno, preporuka je doneta nakon analize aktuelne epidemiološke situacije u pomenutim zemljama i u skladu sa informacijama koje su dobili od zdravstvenih vlasti tih zemalja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar