Kamala Harris
Kamala Haris / EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Senatorka Kamala Haris je na tviteru objavila da će "sa velikim entuzijazmom" podržati Džoa Bajdena za predsednika Sjedinjenih Država.

Izvor: Tanjug

Američka senatorka Kamala Haris, bivša kandidatkinja za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, saopštila je danas da će podržati bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena u trci za Belu kuću.

„Odlučila sam da ću sa velikim entuzijazmom podržati Džoa Bajdena za predsednika Sjedinjenih Država“, poručila je Haris u video poruci na Tviteru.

„Zaista verujem u njega i poznajem ga već duže vreme“, navela je senatorka iz Kalifornije i najavila da će sa Bajdenom učestvovati na mitinzima u Mičigenu, prenosi Glas Amerike.

Bivšeg potpredsednika SAD su, između ostalih, već podržali njegovi bivši rivali u trci za nominaciju – bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž i senatorka Ejmi Klobučar.

Trka za predsedničku nominaciju demokrata u suštini se svela na dva kandidata posle glasanja u 14 država na super utorak – Bajdena i liberalnog senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

Bajden vodi po broju delegata, koji će na stranačkoj konvenciji u julu zvanično birati predsedničkog kandidata stranke.

Naredni unutarstranački izbori biće održani u utorak u Mičigenu, Mizuriju, Misisipiju, Ajdahu, Severnoj Dakoti i državi Vašington.