Miloš Medenica Foto: Libertas

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, koji se između ostalog sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i šverc narkotika, na aplikaciji za tajno komuniciranje Skaj razmenjivao je poruke o pripadnicima drugih kriminalnih grupa.

U optužnici dostavljenoj Višem sudu navedeni su precizno transkripti/prepiske sa kriptovane “Sky ECC” aplikacije, prema kojoj Miloš Medenica članovima kriminalne grupe nudi da ih njegova majka “skine sa mera tajnog nadzora”, ali i naručuje prebijanje kolašinskog policajca, priča o zastrašivanju potencijalnih svedoka šverca cigareta, paketima, šemi šverca.

U januaru 2021. godine sa “saradnicima” je pričao i o tome kako su, kao opomenu, “polomili” nečije automobile.

Istražitelji su zabeležili i poruke koje je, navodno, poslao mnogo ranije – 26. decembra 2019. godine, kada je predlagao da se napravi sastanak.

Miloš Medenica Foto: E-Stock/Petar Jovanović

”Oćemo li praviti sastanak”, “Smem li u pi**u materinu. A bi rado”, “Sa onim malim ili Zoranom?”, “Ko bi me mogao spojiti sa njim u pm, ovi moji su svi u ratu sa njim”, “Znas li da je Miško za Markom školski drug, i da ga je nudio pre 2 godine da se uključi sa njima da radi cigare, on nije hteo,”, “Marko je onaj stariji blavor. Vepar onaj sa dignutim gaćama do za vrat. Seljačine bjelopoljske one zadnje. Džigerice, juneće”, napisao je Miloš Medenica tog dana u grupi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema dokazima iz optužnice, Nikola Raičević mu odgovara: “E stvarno sprdnja bez svakoga, no smo mi navikli”, na šta Medenica piše – “Da nas jašu seljačine”.

Podsetimo, Medenica i njen sin terete se za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar