Foto:Profimedia.rs

Jevgenij Prigožin, osnivač ozloglašene plaćeničke grupe Vagner i čovek poznat kao "Putinov kuvar", posetio je tokom "stare godine" ukrajinske zarobljenike pa im čestitao Novu godinu. Reč je o zarobljenicima koji se nalaze blizu Bahmuta, piše Euro Weekly News.

Na videu objavljenom na Telegram kanalu „Cyber Front Z“ vidi se kako drži kutiju s mandarinama koje je su podeljene među zarobljenicima. Na snimku se čuje kako Prigožina novinar pita treba li tim Ukrajincima zapravo čestitati.

„Oni su isti kao mi, oni su Slaveni. Imaju istu Novu godinu“, odgovorio je Prigožin. Za RIA novosti Prigožin je tada rekao da će Novu godinu dočekati u Luganskoj republici, prenosi Index.hr.

„U Sankt Peterburgu postoje plastična božićna drvca, ali ovde je sve stvarno. Tu ću dočekati Novu godinu“, rekao je šef Vagnera.

PROČITAJTE JOŠ:

Prikazano je kako se šef Vagnera smeje i šali s ukrajinskim zarobljenicima pa ih ispituje šta žele u novoj godini. Zarobljeni vojnici su mu odgovorili da žele mir i da se vrate kući. Prigožin ih na snimku uverava da će Rusija pokušati da ih vrati u domovinu.

Na odlasku, Prigožin im je rekao da je u novoj godini najvažnije završiti priču sa sukobom, a ne započeti novu. Juče je rusko ministarstvo odbrane izvestio da su, kao rezultat pregovaračkog procesa, 82 ruska zarobljena vojnika vraćena u Rusiju.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar