Fahad Bin Sultan Foto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

Švajcarska banka tuži saudijskog princa na sudu zbog nevraćenih miliona dolara kamate i kredita koji je podigao da refinansira svoju vilu u Engleskoj i superjahtu.

Pročitajte još:

Kredit Svis Grup AG tvrdi da je princ Fahad Bin Sultan, guverner saudijske provincije Tabuk i član kraljevske porodice Saud, nije vratio oko 78 miliona dolara kamate i kredita koje je podigao za svoju superjahtu i vilu u Sariju.

Sudski podnesak u Londonu otkrio je da je motorna jahta „Sarafsa“ registrovana na Kajmanskim ostrvima i da vredi oko 58 miliona evra, dok imanje u blizini golf kluba Ventvort južno od Londona vredi 35 miliiona funti.

Švajcarska banka kaže da su dve kompanije kasnile sa dva kredita koje im je dala i tvrdi da je princ Fahad, garant za kredite, krajnji korisnik imovine, prenosi Blumberg.

Kredit Svis tvrdi da nisu plaćane kamate, naknade i troškovi za jahtu, koji su dogovoreni 2020. godine.

Banka sa sedištem u Cirihu takođe tvrdi da joj nisu dati dokazi da je princ imao likvidna sredstva „bez tereta“ od najmanje 25 miliona dolara, što je predstavljalo kršenje sporazuma.

Kredit Svis je pisao saudijskoj kraljevskoj porodici zahtevajući isplatu više od 37 miliona evra. Banka optužuje firmu sa sedištem na Britanskim Devičanskim ostrvima da nije izvršila dogovorene kreditne obaveze 2017. godine i da nije vratila deo kredita kao kamatu.

Banka je tada od princa Fahada tražila da isplati preostalih 26,5 miliona funti. Advokati saudijskog princa još nisu podneli dokumente odbrane u ovom slučaju, navodi se u izveštajima.

Kredit Svis je odbio da komentariše slučaj.

BONUS VIDEO: Mega jahta – Ajkula na vodi od 600 miliona dolara

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar