Foto: Tanjug/Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace /AP

Sjedinjene Američke Države su zabrinute zbog pretnji Irana protiv Saudijske Arabije i neće oklevati da odgovore ako bude potrebno, rekao je portparol Bele kuće u utorak.

„Zabrinuti smo zbog pretnji i ostajemo u stalnom kontaktu preko vojnih i obaveštajnih kanala sa Saudijcima“, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost.

„Nećemo oklevati da delujemo u odbrani naših interesa i partnera u regionu“, dodao je.

Zvaničnik je ovo rekao nakon što je Vol Strit Žurna objavio da je Saudijska Arabija podelila obaveštajne podatke sa Sjedinjenim Državama upozoravajući na neposredan napad Irana na ciljeve u kraljevstvu, prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Sjedinjene Države su saopštie da je Iran isporučio Rusiji bespilotne letelice za upotrebu u ratu protiv Ukrajine, što je navelo Vašington da ostavi po strani napore za oživljavanje iranskog nuklearnog sporazuma koji je odbacio bivši predsednik SAD Donald Tramp 2018. godine.

Predsednik SAD Džo Bajden je poslednjih nedelja bio u sukobu sa Saudijskom Arabijom nakon što je organizacija OPEK+ na čelu sa Saudijskom Arabijom odlučila da smanji proizvodnju nafte, što je izazvalo strah od skoka cena goriva u SAD-u.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar