Viktor But Foto: REUTERS/Sukree Sukplang

Viktor But, ruski trgovac oružjem koji se vratio u Rusiju iz američkog zatvora početkom decembra, učestvovao je u subotu na otvaranju novog ogranka nacionalističke Liberalno-demokratske partije Rusije u Lugansku, u Ukrajini, koji je trenutno pod ruskom kontrolom. Tom prilikom je održao govor u kome je povratak u Rusiju uporedio sa vraćanjem Donbasa u rusko vlasništvo.

„Pažljivo sam pratio sve što se dešava u Donbasu ovih osam godina. I znate, vaš primer mi je mnogo značio, jer ste svi vi heroji. Vaša volja, vaša odlučnost i činjenica da ste ne samo izdržali, već i pobedili i vratio se u Rusiju, to je veoma važno. Dakle, veliko hvala svima vama. Bili ste i moja inspiracija koja mi je omogućila da se vratim u svoju domovinu, kao i ceo Donbas, da se vratim u Rusiju. Hvala vam“, rekao je But okupljenima.

Pročitajte još:

Inače, ova partija promoviše ideju okupacije bivših sovjetskih republika, piše Meduza.

Podsetimo, But je prošlog ponedeljka pristupio Liberalno-demokratskoj partiji Rusije, samo nekoliko dana nakon što je „zamenjen“ za američku košarkašicu Britni Griner. Uprkos svom imenu, stranka od svog osnivanja 1991. zagovara čvrstu, ultranacionalističku ideologiju i okupaciju bivših sovjetskih republika.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Rusi dronovima napali Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar