Foto:EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Ruski vojni izvestiociu severnom delu regije Herson rekli su da je došlo do povlačenja u nekim područjima nakon onoga što je opisano kao "masivni neprijateljski napadi". Ruski kanal na Telegramu izvestio je da je "došlo do povlačenja radi podrške položajima," u blizini grada Snihurivka (Snjigurivka), koji se nalazi u susednoj oblasti Nikolajev.

„Danas su naše snage digle u vazduh jedan most“, navodi kanal RVVoenkor, koji ima više od milion pretplatnika.

„Ukrajinski izvori objavili su fotografiju s podizanjem svoje zastave na železničkoj stanici Snihurivka (Snjigurivka). Naselje je pod njihovom kontrolom“, rečeno je.

CNN je geolocirao fotografiju zastave na tornju u Snihurivki, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Kanal je takođe rekao da su Ukrajinci ušli u obližnje selo Kalinivske i da se „linija fronta stalno pomera prema Hersonu“.

Drugi ruski vojni izvestilac Aleksander Kots, rekao je na Telegramu: „Jutros smo, nakon što smo videli da su ruske zastave nestale s administrativnih zgrada u Hersonu i primili nekoliko hitnih preporuka da pređemo na istočnu obalu, odlučili smo da uzmemo još dve zastave s nama na trajekt. Da ih ne bi dobili oni koji bi se rugali našim državnim simbolima.“

„Jedna je skinuta s jarbola na Gradskom veću. Držaću državnu zastavu dok se ne vratimo. Da mogu opet da je istaknem“, dodao je Kots.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar