Severodonjeck Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA

Ruska Duma spremna je da hitno donese sve neophodne odluke u vezi sa prihvatanjem novih teritorija u sastav Ruske Federacije, u skladu sa rezultatima referenduma, izjavio je agenciji Tass predsednik Kontrolnog komiteta parlamenta Oleg Morzov.

„Već imamo iskustvo sa priključenjem Krima Rusiji. Nakon objavljivanja zvaničnih rezultata referenduma procedura može da se završi za samo nekoliko sati. Ako građani to budu želeli, parlament će se sastati po hitnoj proceduri kako bi doneo relevantne odluke“, kazao je Morzov.

Prema njegovim rečima, to pitanje ne treba odlagati, „jer će potom uslediti neizbežne pravne, političke i vojne odluke u vezi sa zaštitom ruskih državljana koji žive na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije“.

„Baš kao što će biti potrebno obnoviti teritorijalni integritet tih administrativno-teritorijalnih formacija“, naglasio je Morozov.

Ranije danas, iz samoproglašenih Donjecke i Luganske republike najavljeno je da će referendumi o pripajanju Rusiji biti održani od 23. do 27. septembra, a u istom terminu trebalo bi da bude održani i referendumi u regionima Herson i Zaporožje.

***

BONUS VIDEO: Kamjanka u ruševinama posle povlačenja ruskih snaga i ispovest žitelja


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar